Opslagstavlen

3-4-5-6-kl- Starup- Naturfestival-25-09-18
    Hele skoledagen tirsdag havde de store elever 3. til 6. kl. Naturfestival.
    Dagen var emnedag med fokus på Naturvidenskab. Overemnet var den yderste grænse. I den forbindelse kiggede vi på dyrs fantastiske opbygning og fine  tilpasning til dyrets  livsform.
    Alle elever fik info om de tre dyregrupper - Krebsdyr, fugle og fisk.
    Som speciale arbejdede eleverne med dissektion af en enkelt dyregruppe og underviste så efterfølgende deres kammerater sidst på dagen i det de selv havde lært.
    På skolen har vi undersøgt rigtige dyr, Høns, Regnbueørred, bænkebidere og flodkrebs.
    Tak til forældre, personale og venner af skolen mm. der har skaffet, æg, rugemaskine, høns, flodkrebs, bænkebiddere, og fisk.
    En dejlig dag med engagerede elever.
    Se billeder fra aktiviteten her.

Bo Svinkløv den 25-09-2018
    6.kl. Starup Skole besøger Ansager Jagtforening fre. 14-09-18
    Fredag eftermiddag cyklede 6.kl. Starup gennem skoven ad små grusveje til Ansager Jagtforening. Turen i sig selv var flot natur. Eftermiddagen var arrangeret, hvor vi i små grupper fik demonstreret hundeføreren med sin schweisshund følge sporet af et stykke vildt gennem skoven.
    Eleverne fik grundig instruktion i bueskydning og fik mange pile sendt af sted. Der blev vist og fortalt om ligheder og forskelle ved fuglevildt som and og fasan. Indre organer - hjerte, lever, kråse mm. blev undersøgt.
    Fælles afslutning i foreningens hyggelige hytte med vildtgryde, sodavand og afsluttende snak.
    På cyklerne hjem igen over Haldbjerg hede.
    Tak for et godt arrangement til Ansager Jagtforening.
    Se billeder fra turen  her.

Bo Svinkløv den 14-09-2018
     Indskolingen Starup på tur i Skoleskoven 10-09-18
    I løbet af skoleåret skal alle klasser i skoven indtil flere gange.
    I dag var første gang, dette skoleår, for indskolingen.
    Alle eleverne cyklede selv ud og hjem. Der blev øvet trafik, så sikkerheden fremover er i orden.
    Vejret var med os, og vi fik dejlige timer i skoven, hvor de ældste elever øvede sig i at sidde alene og lytte til naturen. Alle spillede vi skovbingo, og der blev vist og fortalt om kronhjorten.
    Hurtigt gik det igen på cykel hjem.
    Frisk tur med god motion og dejlige oplevelser i det fri.
    Se billeder fra aktiviteten her.

Bo Svinkløv den 10-09-2018

Indvielse Starup Børneby fre. d. 17. aug. 2018

Tillykke - Tillykke!

Høj sol og festlig stemning, da Starup Børneby blev officielt indviet.

Børnehave, Skole og forældre markerede den nye Børneby, hvor skole og børnehave bliver drevet under samme organisation.

Der blev holdt tale af skoleleder, forældrerepræsentant og borgmester. Et kastanjetræ blev plantet mellem Børnehave og Skole. Tidligere elever fra skolen stod for musikken og der blev trakteret med det største kagebord, som gik fra mur til mur mellem børnehave og skole.

Se billeder her fra en dejlig eftermiddag.

Bo Svinkløv den 17-08-2018